24 Nisan 2013 Çarşamba

Bebek Bakımı Üzerine Önerilerim


 
  Yazacaklarım hamilelikte ve doğum sonrasında  okuduklarım  ve kendi deneyimlerimdir. İllaki sizinki de aynı olacak demek değil.Benim ki bir paylaşım o kadar.
       Doğum sonrası insan o kadar şaşkın oluyor ki,size ihtiyacı olan bebeğiniz ve doğumun getirdiği vücutsal değişikler. Bu dönemde size yardımcı olacak,stresinizi azaltabilecek tecrübeli birilerinin olması iyi olur.Yoksa da eşinizin size anlayışlı olması çok önemli,hassas bir döneminiz çok duygusal  ve aciz hissediyorsunuz.Ağrılarınız var,tecrübesiz olduğunuz bir durum var annelik ve normalde nasıl bir bireyseniz o görevleri şimdi yerine getiremiyorsunuz. Sakin olmaya bakın bu durum böyle devam etmeyecek. Ağrılar geçecek,dikişleriniz iyileşecek,anneliği başaracaksınız,çünkü dokuz ay boyunca onu beklediniz,onun size tattırdığı bu duyguyu kimse tattıramaz.Bu ilk dönem geçince her şey çok daha iyi olacak.Bebeğiniz ağlıyor acaba neden?Bir sağlık problemi yoksa aç olabilir,altına yapmıştır,ya da gazı vardır.Bu ilk dönemde gürültü yada ışık bebeğinizi çok etkilemez ama yine de sakin bir ortam sağlarsanız bu yabancı dünyaya uyumu için daha iyi olur.
      40 Gün muhabbeti bana çok saçma gelmiştir, ama inanın ki bebeğinizin huyunun suyunun değiştiğini ve o ilk bebeklik halinden çıktığını göreceksiniz.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder