31 Temmuz 2013 Çarşamba

Tekerlek Modelli Bebek Battaniyesi

Bebekler İçin Eğitici Kitap Kumaş kitap Yapımı

18 Temmuz 2013 Perşembe

Emzirme Teknikleri

 

        Doğumdan sonra size hemşire tarif edecek ama o an o kadar şey varken kafanızda nasıl emzirecektiniz unutabilirsiniz.Yada tarif ettiği gibi emzirmek o kadar kolay olmayabiliyor. Bebeğiniz doğru şekilde emmeyi öğrenince inanın sizi korkutan bir olaydan çok annelik duygunuzu kat kat arttıran bir eyleme dönüşecek.
Bebeğinizi nasıl rahat ediyorsanız o pozisyonda emzirin size kalmış.
Kendinize bir emzirme yastığı edinin, artık satın mı alırsınız kendinizmi dikersiniz yada bebek yastığı da kullanabilirsiniz.size çok rahatlık sağlayacak inanın.
Ben bilemedim, siteleride dolaşmıştım ama bir tavsiye edende olmadı neyse kendim dikmiştim sonra çok rahat ettim.
Bebeğiniz küçük olduğu için o iki damla sütü emene kadar bazen saatlerce memede kalıyor ve eğilmekten beliniz ağrıyor.
Öncelikle kendinize rahat bir pozisyona alın, sırtınızı yastıkla destekleyin, sonra bebeğinizi rahat bir pozisyonda tutun. Sakin bir yer seçin, mümkünse hafif bir müzikte iyi olur:)
Bebeğinizin sadece meme ucunuzu değil, çevresindeki kahverengi kısımıda(areola) içine alacak şekilde tutmasını sağlayın.Ve onu sevin, okşayın,izleyin,çok güzel bir duygudur.
Bebeğiniz gözü daha açılmadan sizi emmeyi becerebilir, dediğim gibi önemli olan etkili emmesi.
Yoksa daha önceki yazılarımda söz etmiştim tekrarlayım;
Bebeğiniz aç kalır
Memenizde süt birikir, mastite kadar gidebilir
Meme ucu yaraları oluşabilir.

Bebeğinizi yatarak emzirmeyin! Çok uykusuz ve yorğunsunuz emme işide kısa sürmüyor, uyakalabilirsiniz. Bebeğiniz memeniz yüzünden nefessiz kalıp (burnunu kapatabilir) ölebilir Allah korusun,Yada emdiği süt soluk borusuna kaçabilir.Ne kadar uykusuz olursanız olun onu oturarak emzirin. Annelik kolay değil, inanın uykusuzluk, yorgunluk çok olacak ama bir gün hepsi geçecek.Bebeğiniz çok değerli, eyvah dememek için başka kimselere yapmayacağınız fedakarlıklara devam.O büyüdükçe sevgisi kat kat artacak yüreğinizde, helede size tepki vermeye başladıkça o kadar mutlu oluyorsunuz tarifi yok.


Bebeklerde Burun Temizliği

     Kızım olunca insan çoğu şeyi tek başına ve ilk kez tecrübe ediyor.Burnunu nasıl temizleyeceğim sorusu.Aslında bebekler hapşırdığı zaman burun içi temizliğini yapıyor. Doğum sonrası Dr. mutlaka burun damlası yazıyor, onu mutlaka uygulayın günde 4 defa.Serum fizyolojik (yani vücut sıvılarımıza en yakın serum) var içinde.Bu damla ile burun içi kurumuyor ve olan kiri yumuşatıyor.Eğer kir varsa bebeğinizi hapşırtıp atılmasını sağlıyor. Bebekle için kulak çubukları ile de burun ucuna yaklaşmış kiri alabilirsiniz ama derine asla sokmayın.Çok tehlikeli aniden hareket ederse bebeğiniz, çubuğu daha derine sokma yada kırma ihtimaliniz var.

Kızıma Havludan Eğitici Küp Oyuncak




Canım kızım için küp yaptım hem puf puf hemde renkli.Şimdilik eğitici kısmı onun için çok erken ama yapımı çok kolay evde sizde yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Mikrofiber havlu (mutfak için kullandığımız ikili pakette olandan) (1,5 adet yeterli)tabi boyutunu siz ayarlarsınız,benimki biraz büyük oldu.
  • Kurdela benim kızım bayılıyor o yüzden bu kadar çoklar
  • İğne,iplik
  • Kumaş boyası (kalem şeklinde olandan)
  • Simli tutkal (resimde belli olmuyor ama çoğu yeri ışıltılı)
  • Elyaf

     Küp için 6 eşit kare parça kesiyorsunuz,birleştirirken köşelere kestiğiniz kurdelaları da dikiyorsunuz.Ters çevirip içine elyaf koydum.Güzel kısmı boyamada istediğinizi yapın.Benim ki size ilham olsun.Yapıştırıcı kuruyunca sert bir hal alıyor, ama ışıltılar güzel.Kurumasını bekleyin.Boyalar ve tutkal çıkmıyor, rahatça çocuğunuza verebilirsiniz.Kalem sonradan aklıma geldi.şekilleri örüp dikmeyi planlıyordum, kısmet.Kolay gelsin yapmak isteyenlere. 

Resimleri çekerken zorlandım kızım sağolsun ben ne ile uğraşsam ona uzanıyor.Minik ellerini de çekmiş oldum.